Acquisition of shares in SOS International

Fremtind har kjøpt seg inn i SOS International, og blir dermed en av hovedeierne i et av Nordens ledende assistanse-selskaper.

SOS International er en ledende aktør innenfor helse- og reiseforsikring, som yter akutt hjelp til nordiske reisende over hele verden via døgnåpne alarmsentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Selskapets løsninger omfatter verdensomspennende lege- og reiseassistanse og veihjelp, samt ulike helsetjenester.

Fremtind har i dag en avtale med SOS International om tjenester og hjelp til sine forsikringskunder på reise i hele verden.  

– Vi er svært fornøyde med selskapets leveranser. Som en av hovedeierne i selskapet kan vi nå bidra til enda bedre leveranser til kundene våre, blant annet gjennom enda bedre utnyttelse av ny teknologi og innovative løsninger, sier konsernsjef Turid Grotmoll i Fremtind. 

Fremtind vil eie 23,9 prosent av SOS International, og vil være en av hovedeierne sammen med svenske Folksam (23,9 prosent) og Länsförsäkringar (17,0 prosent), og danske Alm. Brand (23,9 prosent). 

– Dette gir oss en sterkere tilstedeværelse i reisemarkedet i stort, og det kan åpne spennende muligheter innenfor mobilitet, sier Grotmoll. 


Vil gi enda bedre hjelp til kunder på reise

SOS International er en av de tre store veihjelpsaktørene i det nordiske markedet, ved siden av Viking og Falck, og selskapet eier SOS Bilberging i Norge.Denne sommeren vil nordmenns reiseaktivitet nærme seg et normalt nivå, for første gang siden 2019. Det betyr som regel stor pågang til assistanse-selskapene. 

– SOS International er spennende for Fremtind også som veihjelpsaktøri det norske markedet. Samtidig skaper endringene i folks transportvaner store muligheter i mobilitetsmarkedet, hvor vi vil utvikle tjenester som både forebygger skader og gjør det enkelt for folk å ferdes, uavhengig av hvordan. Eierskapet i SOS International kan åpne muligheter for oss i dette markedet, men det ligger litt lenger frem i tid, sier Grotmoll. 

Fakta om SOS International 

SOS International er en av Nordens ledende assistanse-organisasjoner. Fra alarmsentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yter SOS International akutt hjelp til nordiske reisende over hele verden, via en døgnåpen alarmsentral. Selskapet tilbyr et bredt spekter av løsninger, som omfatter verdensomspennende lege- og reiseassistanse og veihjelp, samt ulike helsetjenester.  

SOS International har et omfattende nettverk av leverandører og partnere (14 000 leverandører globalt), samt seks strategiske partnerkontorer i områder med stort volum av oppdrag. Med over 1000 medarbeidere, representerer SOS International 30 nasjonaliteter, som til sammen snakker over 37 ulike språk. 

SOS International ble etablert i 1961 og eies av 12 av de største forsikringsselskapene i Norden. SOS International har et oppdragsvolum som gjør virksomheten til en av de største assistanseorganisasjoner i Norden. 

Selskapets tjenester kan oppsummeres i følgende tre hovedområder: 

  • Travelcare: Reise- og medisinsk assistanse før, under og etter en reise 
  • Healthcare: Helsetjenester med fokus på å forebygge, behandle og rehabilitere 
  • Mobility: Veihjelpstjenester som dekker alle typer kjøretøy og hele Europa

Mer information: https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/fremtind-blir-eier-i-sos-international?publisherId=17846913&releaseId=17935025