The sale of Ortopediskt Centrum i Stockholm to Broviken Gruppen

Broviken fortsätter investera inom specialistläkarområdet genom förvärvet av Ortopediskt Centrum i Stockholm AB (”OC” eller ”Bolaget”). OC är en specialiserad aktör inom ortopedi och ryggkirurgi för privatbetalande patienter och de med privata sjukvårdsförsäkringar. Broviken är sedan 2023 även majoritetsägare i SportsMed med liknade verksamhet i Göteborg. Broviken kommer tillsammans med bolagets befintliga ägare och medarbetare att fortsätta utveckla verksamheten.

Ortopediskt Centrum blir, efter SportsMed, Brovikens andra partnerskap inom ortopedisk kirurgi för patienter med privat sjukvårdsförsäkring. Ortopediskt Centrum verkar vid Sophiahemmets Sjukhus i Stockholm och genomför cirka 900 operationer per år med både hög patient- och medarbetarnöjdhet som följd. Bolaget samarbetar med flera av de större försäkringsbolagen.

Ortopediskt Centrums nuvarande ägare kommer att fortsätta arbeta inom verksamheten i samma omfattning som tidigare. Ambitionen är att Broviken och grundarna tillsammans ska fortsätta utveckla verksamheten. Patienter, medarbetare och leverantörer påverkas därmed inte av denna ägarförändring.

”Vi har imponerats av den verksamhet grundarna och ägarna av Ortopediskt Centrum har byggt upp under de senaste 20 åren. Med hög effektivitet och kvalitét i världsklass genomförs cirka niohundra operationer per år där resultaten ger ökad livskvalitet för patienterna. Verksamhet är ett utomordentligt exempel på sjukvård när den fungerar som allra bäst. Vi ser fram emot att stötta ledningen på den fortsatta resan”, säger Anders Törnsten, investeringsansvarig Broviken.

”Vi å vår sida ser mycket fram emot att bli en del av Broviken med de möjligheter det ger, framför allt synergieffekter med SportsMed. Tillsammans blir vi ett starkt komplement till den offentliga sjukvården inom ortopedi och neurokirurgi”, säger Björn Skytting, VD och grundare av Ortopediskt Centrum.

 

Länk till pressmeddelande